Onnellisuudesta osille

Suomessa asuminen onnellistaa, YK:n teettämän onnellisuusraportin mukaan. Tuntevatko kaikki suomalaiset itsensä onnellisiksi? Vai tarvitaanko hyvinvoinnin oikeudenmukaisempaa jakoa?

Miltä tuntuu maailman onnellisimman leima leipäjonossa jonottaessa? Tai kodissa, jossa perheen ainoa elättäjä on irtisanottu töistä? Kuinka onnelliselta tuntuu yksin yksiössä ilman yhtään ihmissuhdetta? Tulisiko meillä jakaa hyvinvointia nykyistä laajemmalle?

KD:n arvoihin sopii hyvin onnellisuuden lisääminen sinne, missä siitä on puute. Ikääntyvän tai nuoren työnhakijan mahdollisuuksia palkkatyöhön tai yritystoimintaan on parannettava. Perheiden arkea ei saa hankaloittaa. Koulussa on lasten ja nuorten saatava hyvää opetusta hyvillä välineillä. Toisen asteen koulutus ei saa pysähtyä omien tai perheen taloudellisiin vaikeuksiin.

Ympäristön- ja luonnonsuojelu ovat tapoja turvata maapallo lapsillemme. Pitämällä huolta luonnosta pidämme huolta itsestämme. Luontoa ei saa tuhota, vaan sitä pitää rakastaa, vaalia ja kunnioittaa.

Ehdokkaanasi rakennan kanssasi Suomeen hyvinvointia hyvillä KD:n arvoilla ja ihmisläheisellä aluepolitiikalla.